Головна » Статті » Авто новини » Новини

Найпоширеніші пастки ДАІ

Найпоширеніші пастки ДАІ

 1. «Хованки»

 Патрульний автомобіль зупиняється так, щоб ні його, ні інспектора не було видно: за автобусною зупинкою, у пришляховому переліску, на прилягаючій вуличці. Ще один  варіант причаїтися – відкрити багажник машини, аби сховати головний орієнтир – блимавку. Причому співробітник ДАІ озброєний радаром і, залишаючись непомітним для автомобілістів, виловлює порушників швидкісного режиму. Пред’являть, звичайно, перевищення встановленої швидкості руху транспортним засобом. Це самий чесний і самий популярний спосіб заробітку інспекторів. Скаржитися будуть одиниці, а більшість віддасть перевагу відкупитись хабарем.

 2. «Алкотестер»

  Інспектор пропонує водієві пройти перевірку на алкоголь, причому алкотестер – абсолютно липовий, або простенький «неофіційний», або дорогущий «офіційний», але попередньо «перепрошитий», щоб зробити будь-якого водія п'яним. Пред’являть  керування  транспортним засобом у стані алкогольного  сп'яніння, що  тягне за собою досить серйозні наслідки.У такій ситуації буде важливим  відрізнити, яким алкотестером користується співробітник ДАІ- липовим  чи справжнім. Справжній – опломбований (причому на пломбі є номер) і перевірений, тому при першій вимозі даішник повинен пред'явити оригінал акту про перевірку, де водієві слід перевірити дійсність документа (це не повинна бути ксерокопія), наявну печатку, а також відповідність номера на пломбі алкотестера із зазначеним у документі. Так працюють, звичайно, на стаціонарних постах і на великих магістралях, вишукуючи в потоці машину подорожче. Отут головне – не розгубитися! Тому що, якщо автомобіліст активно цікавиться актом про перевірку, а інспектор працює з липовим алкотестером, такого водія простіше відпустити.

 3. «Тихохід»

 Суть підстави в тому, що інспектори випускають на двосмугову дорогу, зустрічні потоки якої розділені суцільною лінією розмітки, тихохід – трактор або вантажівку – а потім вичікують, доки нетерплячий автомобіліст обжене техніку, що ледь плететься. Пред’являть виїзд на зустрічну і це потягне чимало. Можуть  і права забрати.В даній ситуації залишається наполягати, що тихохід зупинився, тому водієві автомобіля довелося об'їжджати виниклу перешкоду, але немає гарантії, що інспектор не залучить свідком водія тихохода. Якщо таке трапиться, то потрібно вимагати, аби співробітник ДАІ склав протокол на водія тихохода,який не зупинився, щоб пропустити транспортні засоби, які скупчилися за ним.

 Напрошується порада: ніколи не обганяйте тихохід там, де це заборонено! Водії, будьте акуратнішими!

  4. «Загублені документи»

  Часто водії передають книжечку, де складені всі документи: водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію, страховий поліс і талон техогляду. А інспектор  ховає якийсь з документів і заявляє, що не вистачає, скажімо, талона техогляду. Звичайно, обманюють водіїв, які справляють враження неуважних або стомлених .Тому важливо запам'ятати деякі правила,щоб не потрапити в подібну ситуацію. Кожний документ потрібно передавати окремо, виразно й чітко озвучуючи свої дії: «Я, Іванов Іван Іванович, передав інспекторові ДАІ: водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію, страховий поліс і талон техогляду. Товариш інспектор, чи всі документи вами отримані?» По-перше, створюється ілюзія, що розмова записується на диктофон. По-друге, при такому порядку дій дійсно складно щось сховати. І, до речі, одержавши документи від інспектора, перевірте, чи всі  на місці.

 5. «Семафор»

 Інспектор домовляється із залізничниками, щоб ті включили заборонний сигнал семафора, а потім чекає, поки автомобілісти, зрозумівши, що світлова сигналізація несправна, почнуть перетинати переїзд, порушуючи правила дорожнього руху. Порада одна: якщо семафор горить підозріло довго, доведеться  шукати об'їзд. Втім, якщо попереду маячить машина даішників (можна пройти пішки кілька сотень метрів і знайти інспектора), вимагайте, щоб співробітник ДАІ забезпечив безпечний і безперебійний рух транспорту, як того вимагає  регламент.

  6. «Посиденьки»

 Екіпаж даішників увечері неквапливо курсує  спальним  районом: їх завдання – знайти любителів випити пивця (або чого міцніше) прямо в машині, ну а потім  випливає стандартна процедура: пред'явіть  документи – пройдіть в машину – дмухніть  в трубочку… Зрозуміло, що власник транспортного засобу нетверезий, але довести, що він нікуди не їхав, а просто сидів у машині й пив пиво, практично неможливо. Щоб зберегти посвідчення, невдасі - автомобілісту доводиться давати хабар,інакше звинуватять  знову-таки у  керуванні транспортним засобом водієм, що перебуває у стані сп'яніння .Можна, звичайно знайти свідків, які зможуть намалювати  дійсну картину подій ,що відбулися, написати скаргу, до якої додати пояснення свідків, а копію скарги направити в прокуратуру з вимогою провести перевірку за зазначеним фактом. Подальший розвиток подій залежить від того, яку відповідь дадуть керівництво ДАІ й прокуратура.Тому  досвідчені автомобілісти знають,що пива  в машині краще не пити – собі дорожче.

 7. «Рація»

 Інспектор ДАІ зупиняє автомобіль, який  їде по заміській трасі й повідомляє, що екіпаж, який несе чергування на такому-то кілометрі такої-то автодороги повідомив, начебто вами  зроблений виїзд на смугу дороги, призначену для зустрічного руху – суцільна, простіше кажучи. Він включає рацію й робить запит, на який надходить закономірна відповідь: так, автомобіль такий-то, кольору такого-то, номерні знаки такі-то, дійсно перетнув суцільну лінію розмітки з виїздом на смугу зустрічного руху на такому-то кілометрі, що підтверджено відеозаписом. Можна  сказати, що по такому-то кілометру такої-то автодороги ви просто не їхали, а виїхали із прилеглого села або із прилягаючого переліска, чому є свідки, а також вимагати, аби інспектор продемонстрував відеофайл чи фотографію, які підтверджують скоєне  правопорушення. Вищесказане пишіть і в протоколі, і в скарзі. Протокол інспектор оформляти не захоче, тому що його дії абсолютно незаконні, а буде тягнути час і швидше за все просто відпустить водія.

 8. «Блимавка»

 У щільному міському потоці за автомобілем прилаштовується екіпаж ДПС і через якийсь час, раптово включає блимавку й сирену. Розгублений автомобіліст намагається перешикуватися,щоб пропустити даішну  машину, але навколо – інтенсивний рух. У підсумку, або екіпаж, що був позаду, або інспектор найближчого поста зупиняють бідолаху й повідомляють, що той не надав перевагу транспортному засобу, із включеними проблисковим маячком і спеціальним звуковим сигналом. Більшість водіїв, притягнутих за дане правопорушення, стали жертвами фальсифікації.

 Вимагайте складання протоколу, де потрібно докладно описати обставини що відбулися. Причому необхідно вказати, що  сигнали патрульної машини  учасникам дорожнього руху подавалися недостатньо чітко й були незрозумілі для інших водіїв. Також напишіть, що надали перевагу транспортному засобу, але тільки після того, як звільнили дорогу автомобілям, що рухалися попутно без зміни напряму руху.

  9. «Провокація»

 Ставляться тимчасові знаки на прямому відрізку дороги з добре покладеним асфальтом. Ця підстава розрахована  на  водія, який, побачивши зовсім ідеальну дорогу, подумає, що асфальт поклали, а знаки, очевидно, забули забрати й не буде зменшувати швидкість. А попереду його звичайно  чекає інспектор, озброєний радаром…Пред’являть, звичайно ж, перевищення встановленої швидкості руху і все буде  здаватись цілком  об'єктивним: от – знак, от – радар. Тому важливо показати, що водій не тільки юридично підкований і знає нормативи, за якими встановлюються знаки, але й здатний довести, що тут є явне порушення закону. Радимо сфотографувати знаки й дорогу . У протоколі, і в скарзі написати, що встановлені знаки суперечать поточній дорожній ситуації.

  10. «Втеча»

 Водій залишає машину  на парковці, а після повернення бачить пошкодження на своєму автомобілі, наприклад відірване дзеркало або подряпаний бампер. Не чекаючи приїзду даішників і оформлення ДТП, автомобіліст вирушає  на стаціонарний пост ДПС або в найближче відділення ДАІ, де повідомляє про те, що трапилося, і відразу довідується, що сам є винуватцем аварії, оскільки залишив місце дорожньо-транспортної  пригоди, учасником якої  він був.

 Саме тому радимо завжди чекати прибуття ДАІ  і не залишати місце ДТП без крайньої необхідності, яку ви можете підтвердити довідкою або свідками, наприклад. І, звичайно ж, вимагайте порушення справи про адміністративне правопорушення водія, який пошкодив вашу машину, вживання заходів щодо його розшуку.


Категорія: Новини | Додав: Drager (17.11.2013)
Переглядів: 707 | Рейтинг: 0.0/0

ТОП 10 популярних сьогодні 21.09.2024 статтей


1 місце:

AvtoProd

[Avtoprod]
2 місце:

Як правильно мити автомобіль?

[Корисні поради водіям]
3 місце:

Як прибрати запах сигарет в салоні авто?

[Корисні поради водіям]
4 місце:

Грошима від утилізаційного збору розпоряджатимуться екологи

[Новини]
5 місце:

Як правильно вибрати автоакустику?

[Авто Звук]
6 місце:

Акцизний збір за переобладнання вантажних авто

[Новини]
7 місце:

Модернізація гальмівної системи автомобіля

[Тюнінг гальмівної системи]
8 місце:

Установка твітера - високочастотного динаміка автомобіль

[Авто Звук]
9 місце:

Регулювання рульового редуктора ВАЗ

[Ходова частина]
10 місце:

Нові штрафи для водіїв за непристебнутий ремінь безпеки, розмови по телефону та за тонування скла

[Новини]
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]